معرفی گرایش های رشته مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی (لیسانس)
۱- گرایش طراحی جامدات
۲- گرایش حرارت و سیالات
۳- گرایش ساخت و تولید
پس از معرفی و آشنایی با رشته مهندسی مکانیک و بازار کار آن ، در این مقاله قصد داریم شمارا با گرایش هایاین رشته مهندسی در مقطع کارشناسی (لیسانس) آشنا کنیم.
با ما همراه باشید.
طراحی جامدات :
موضوع این گرایش به طور خلاصه بررسی انواع نیروها ، حرکتها و تاثیر آنها بر اجزاء مختلف ماشین ، طراحی ماشینآلات و اجزای آنها ، بررسی ارتعاشات تجهیزات ، دینامیک آنها و کنترل سیستمها می باشد.
هدف گرایش طراحی جامدات تربیت متخصصانی برای طراحی اجزاء و مکانیزم ماشینآلات مختلف در مراکز تولید و کارخانههایی مانند صنایع خودرو سازی ، ماشین آلات صنعتی ، تولید قطعات و ابزارآلات و … می باشد.
حرارت و سیالات :
موضوع این گرایش به طور خلاصه طراحی و تحلیل سیستمها از دیدگاه حرارتی و سیالاتی و طراحی و محاسبه اجزاء سیستم هایی که اساس کار آنها مبتنی بر تبدیل انرژی ، انتقال حرارت و جرم است می باشد.
هدف گرایش حرارت و سیالات تربیت متخصصانی برای فعالیت در صنایع مختلف در حوزه حرارت و سیالات مانند مولدهای حرارتی ، نیروگاه های آبی ، صنایع نفت ، گاز پتروشیمی ، موتورهای احتراقی و مباحث مربوط به تاسیسات و …
ساخت و تولید :
موضوع این گرایش بیشتر مربوط به زمینههای کاربردی و عملی تر مهندسی مکانیک مثل شکل دادن فلزات ، طراحی قالبها و ساخت قطعات گوناگون می باشد.
هدف گرایش ساخت و تولید تربیت کارشناسانی است که با به کاربردن تکنولوژی مربوط به ابزارسازی ، ریختهگری ، جوشکاری ، فرم دادن فلزات ، آماده کار در زمینه ساخت و تولید ماشینآلات در صنایع مختلف ( کشاورزی ، نظامی ، ابزارسازی ، خودروسازی و … ) می باشند.