معرفی گرایش های رشته مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی ارشد
گرایش طراحی کاربردی :
هدف این گرایش تربیت متخصصانی است که بتوانند در مراکز تولید و کارخانه ها به طراحی اجزاء و مکانیزم ماشین آلات مختلف بپردازند.
کارخانجات مختلف نظیر خودروسازی ، صنایع نفت ، صنایع نظامی ، صنایع تسلیحاتی ، صنایع هوافضا ، ذوب فلزات و صنایع غذایی و …

از جمله دروس این دوره می توان به مقاومت مصالح ، طراحی اجزاء ، ارتعاشات ، کنترل و دینامیک اشاره کرد.
گرایش تبدیل انرژی :
موضوع این گرایش به کار بردن علوم و تکنولوژی جهت طراحی و محاسبه اجزاء سیستمهایی که اساس کار آنها مبتنی بر تبدیل انرژی ، انتقال حرارت و جرم است.

طراحی و محاسبه اجزا و سیستمها در بخشهای عمدهای از صنایع نظیر صنعت نفت و گاز ، صنایع هوایی ، صنایع نظامی ، صنایع خودروسازی ، نیروگاهها ، صنایع غذایی ، ذوب فلزات و … هستند.
گرایش ساخت و تولید :
کار با تکنولوژیهای مربوط به ابزارسازی ، ریخته گری ، جوشکاری ، فرم دادن فلزات ، طراحی کارگاه یا کارخانه های تولیدی ، ساخت و تولید ماشین آلات صنایع مختلف.
صنایعی مانند ماشین سازی، ابزارسازی، خودروسازی ، صنایع کشاورزی، صنایع هوایی و تسلیحاتی به ساخت و تولید ماشین آلات.

دروس این دروه شامل مطالبی در مورد نحوه تولید، طراحی قالبهای پرس، طراحی قید و بندها، کار و برنامه ریزی با ماشینهای اتوماتیک، اصول کلی و نحوه کار با ماشینهای دستی و تعمیر و نصب تمام سرویسهای صنعتی میباشد و درصد نسبتا بالایی از آنها به صورت عملی ارائه می گردد.
گرایش سیستم محرکه خودرو :
موضوع این گرایش طراحی بهینه موتور برای کاهش مصرف سوخت و بهبود پارامترهای عملکردی موتور نظیر توان و گشتاور در انواع موتورهای دوزمانه و چهار زمانه، بنزینی، گازوییلی، گازسوز، دوگانه سوزو توربو شارژ و… می باشد.

تحقیق بر روی انواع سوخت های جایگزین همچون سوخت های زیستی، هیدروژن و دیگر مواد پاک مثل خودروهای برقی یا هیبریدی و یا انرژی خورشیدی هم از دیگر موضوعات این گرایش هستند.
گرایش طراحی سیستم های دینامیکی خودرو :

فعالیت در حوزه تکنولوژیهای روز دنیا در زمینه سیستم های تعلیق ، ترمز و فرمان خودرو شامل طراحی اجزا و قطعات تعلیق ، ترمز و فرمان و شبیهسازی و حل عددی معادلات دینامیکی خودرو از موضوعات مورد بحث در این گرایش می باشند.
گرایش سازه بدنه خودرو :

هدف این گرایش طراحی و ساخت انواع بدنه های خودرو و مطالعه در زمینه مواد بدنه، مقاومت آن ، مکانیزم ها ، محاسبات مهندسی و همچنین فرآیندهای تولید بدنه هایی ایمنتر، زیباتر و سبکتر می باشد.
گرایش مکاترونیک :
مکاترونیک یا مهندسی مکانیک و الکــترونیک تلفیق سه رشته مهندسی مکانیک ، مهندسی الکترونیک و مهندسی کامپیوتر است. مهندسی مکاترونیک یک مجموعه بین رشتهای تلفیقی از پوشش اهداف مشترک این ۳ رشته پدیدآمده است.

هدف مکاترونیک این است که به اتوماسیون ، خودکارسازی و سیستمهای سادهتر ، ارزانتر ، راحتتر و انعطافپذیر دست یابیم.
گرایش مهندسی پزشکی - بیومکانیک :
دانشجوی مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک با به کارگیری مفاهیم مکانیکی در زمینههای پزشکی آشنا میشود. مثلاً در ساخت دست، پا و قلب مصنوعی باید یک متخصص بیومکانیک در مورد نحوه حرکت اندامهای یاد شده نظر بدهد.

همچنین در زمینه سازگاری محیط صنعتی و غیرصنعتی با بدن انسان علم بیومکانیک نقش مهمی را ایفا میکند.